Psychologie letos v Tachově končí (2014)

Zajímalo by Vás, jaká je vaše sociální role či do jaké sociální skupiny patříte? Chtěli byste vědět, jak se vyrovnat se stresem či náročnými životními situacemi? Přesně tohle a mnohem více se na přednáškách oboru Psychologie v tachovském REVISu dozvěděli posluchači Univerzity třetího věku.

Celé dva roky se účastníci Univerzity třetího věku v Tachově vzdělávali v oboru Psychologie. „Tento obor je zdaleka náš nejúspěšnější," potvrzuje Bc. Petra Ostapčuková, koordinátorka U3V. „V letošním roce se přednášek Psychologie účastní 38 posluchačů a odezvy na lektory a obsahy přednášek samotných jsou velmi pozitivní."


Kromě jiného se během přednášek studenti U3V dozvěděli například to, k jakým poruchám v komunikaci může dojít a jak je napravit, co mohou udělat pro posílení vlastního zdraví či jak diagnostikovat stres a umět si s ním poradit.


„Musím říct," potvrzuje jedna z účastnic přednášek," že přednášky byly velice zajímavé. Zejména proto, že v našem věku jsme s podobnými těžkými situacemi, o kterých jsme se učili, sami bojovali a zde jsme dozvěděli, co k nim mohlo vést nebo jak se s nimi můžeme vypořádat."
Obor Psychologie již tedy v Tachově končí, nicméně Ústav celoživotního vzdělávání ZČU ve spolupráci s REVISem přichází na akademický rok 2014/2015 s velmi zajímavou nabídkou nových oborů. Prvním z nich je obor Biomedicína, ve kterém posluchači budou navštěvovat nejen přednášky, ale i praktická cvičení. Jako další jsou naplánovány Dějiny kultury a počítá se s pokračováním oborů Astronomie a Počítačů. „Nesmíme ale zapomenout na naše další pobočky, které REVIS s Ústavem celoživotního vzdělávání koordinuje," říká Ostapčuková. „V Boru po dvouletém studiu Archeologie a historie bude v akademickém roce 2014/2015 nabízena Mykologie a v nové pobočce v Mariánských Lázních plánujeme otevřít obor zabývající se historií tohoto lázeňského města."