UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU V TACHOVĚ (2022)

Univerzita třetího věku patří mezi jednu z možností, jak mohou lidé v důchodovém věku trávit smysluplně svůj čas. Tato forma studia reflektuje zájem starších lidí se vzdělávat, dovídat se novinky ze světa vědy a umění a současně se seznamovat s odborníky na daná témata. Pro studenty seniory jsou důležité nejen získané poznatky, ale i osobní setkávání.

V tachovském REVISu probíhá ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni výuka Univerzity třetího věku již celých třináct let. Během těchto let mohli účastníci U3V studovat například Astronomii, Genealogii, Psychologii či Biomedicínu.

V akademickém roce 2021/2022 se v Tachově na obor „Československo 1. poloviny 20. st aneb nejen o letectví", kterým provází PhDr. Daniel Švec, zapsalo 21 studentů. Tento obor je koncipován jako dvouletý a v letošním roce v Tachově končí. „Nicméně vzhledem k oblibě pana doktora Švece mezi místními studenty bude naše spolupráce pokračovat. Na příští akademický rok jsme s ním do Tachova připravili obor „Letem historickým světem"," říká koordinátorka Univerzity třetího věku v Tachově Bc. Petra Terčová.


„Jako každý rok i letos máme několik absolventů, kteří si na konci června pojedou na Západočeskou univerzitu do Plzně pro diplom. Získání tohoto diplomu je podmíněno zejména docházkou a pak také zápočty, které jsou udělovány za vypracování semestrálních prací či úspěšné zvládnutí testů," dodává Terčová.
Pod záštitou REVISu funguje pobočka Univerzity třetího věku nejen v Tachově, ale již osm let také v Mariánských Lázních. „Zde nabízíme na příští akademický rok pokračování oboru „Psychologie pro každý den", výuka bude opět probíhat v prostorách CHKO Slavkovský les," doplňuje Terčová.


Pokud máte o studium na Univerzitě třetího věku v Tachově zájem, zveme Vás na zápis, který se koná v pondělí 20.6.2022 od 9.00 do 11.00 v budově REVISu. Noví studenti budou potřebovat pasovou fotografii a občanský průkaz, stávající studenti index a občanský průkaz. Podmínkou zápisu je starobní důchod či plný invalidní důchod.